Η Ιστορία Μας

Η εταιρεία «ΑΝΝΑ ΞΕΝΟΥ» ιδρύθηκε το 2003 σαν συνέχεια της εταιρείας «ΞΕΝΟΣ» που είχε ιδρυθεί από τον πατέρα της ιδιοκτήτριας Ξένο Ιωάννη το 1976 στο κέντρο της Αθήνας. Στην Γλυφάδα άνοιξε το κατάστημα μεταπώλησης με επώνυμα προϊόντα, μηχανήματα και έπιπλα κομμωτηρίου. Δύο χρόνια μετά, το 2005 η εταιρεία «ΑΝΝΑ ΞΕΝΟΥ» γίνεται αντιπρόσωπος για την εταιρία “EF exclusive” και μπαίνει δυναμικά στον τομέα της αισθητικής άκρων και ονυχοπλαστικής ανοίγοντας πάνω από το κατάστημα, σχόλη 300τ.μ. αρχικά για Νύχια και Μακιγιάζ και στη συνέχεια κομμωτική και αισθητική προσώπου.

Μεγάλος σταθμός στο δυναμικό της εταιρείας είναι η απόκτηση της αντιπροσωπείας “Compagnia Del Colore” τo 2010 .Παράλληλα στην εκπαίδευση, όσον αφορά την Κομμωτική τέχνη, γίνεται χρήση των προϊόντων “Compagnia Del Colore”, ενώ παράλληλα γίνεται προώθηση αυτών και από το κατάστημα μεταπώλησης. Με συνεργασίες και δυναμικές αντιπροσωπίες, τόσο με brand του εξωτερικού όσο και ελληνικές, δυναμώνει ο εταιρικός χαρακτήρας της επιχείρησης και αυξάνονται οι υπηρεσίες στην εκπαίδευση που προσφέρει η σχολή «ΑΝΝΑ ΞΕΝΟΥ» που το 2016 πιστοποιείται πλέον ως ΚΔΒΜ.

Παράλληλα με τα επώνυμα προϊόντα και μηχανήματα ο τομέας της κομμωτικής εμπλουτίζεται με τις εταιρείες “TAKAI Scissors, Labor Pro, Gordon for barbers, Ricki Parodi hair tools, KIS Keramen, Acca Kappa και JasΟre. Επίσης ο τομέας της αισθητικής άκρων μεγαλώνει με τις εταιρείες Ella Milla, JasΟre και την Wictor. Τέλος ο τομέας της αισθητικής προσώπου και σώματος με την επαγγελματική εταιρία Purles.

Η εταιρεία όμως δεν σταματά εκεί! Θέλοντας να ενισχύσει τις πολλαπλές υπηρεσίες που μπορεί να προσφέρει ένα εκπαιδευτικό κέντρο ομορφιάς , συνεργάζεται με την CLD extension lashes και επεκτείνει και την εκπαίδευση της προς αυτόν τον τομέα μεγαλώνοντας παράλληλα και την γκάμα των προϊόντων για τον επαγγελματία. Το τελευταίο απόκτημα της «ΑΝΝΑ ΞΕΝΟΥ» είναι η εταιρεία “Purles” που απευθύνεται αποκλειστικά στον/στην αισθητικό που θέλει να προσφέρει ό,τι καλύτερο με εξειδικευμένο προϊόν στον πελάτη του. Η αισθητική προσώπου και σώματος επίσης προστίθεται στη εκπαίδευση το 2017, καθώς προστίθενται συνεχώς νέα προγράμματα.

Το 2017 δημιουργείται ένα νέο δίκτυο πωλήσεων στην επαρχία, με νέους αντιπροσώπους στα Brand, που εισάγει και αντιπροσωπεύει η εταιρεία “ ΑΝΝΑ ΞΕΝΟΥ ” στην Ελληνική αγορά: JasOre, Compagnia Del Colore (CDC), TAKAI, Acca Kappa, Caliven, Labor Pro, GORDON, Ricki Parodi, KIS, EF exclusive, Ella Milla, WICTOR, CLD, Purles.

Το 2021 η σχολή πιστοποιείται σαν Ι.Ι.Ε.Κ. παράλληλα με το Κ.Δ.Β.Μ. και λειτουργεί με νέα αναβαθμισμένα πρότυπα διδασκαλίας και πρακτικής. Οι ειδικότητες ομορφιάς εμπλουτίζονται, το προσωπικό αυξάνεται καθώς και οι συνεργασίες με κομμωτήρια, ινστιτούτα και σαλόνια ομορφιάς παγιώνονται μέσα από την πρακτική των μαθητών.

Μια εταιρεία που συνεχώς εξελίσσεται, μεγαλώνει την “οικογένεια” της, προσφέρει δωρεάν σεμινάρια σε επαγγελματίες, κάλυψη από τεχνικό τμήμα και επισκευές εργαλείων (service) καθώς και διανομή στον χώρο σας!

Η πολυετή πείρα στον χώρο και η συνεχής εκπαίδευση του προσωπικού με σεμινάρια τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, δίνει ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην εταιρεία. Ο εξωστρεφής και πολυδιάστατος χαρακτήρας της εταιρείας βάζει τα γερά θεμέλια του στον χώρο της ομορφιάς εδώ και δεκαετίες, μιας εταιρείας που δεν επαναπαύεται στην επιτυχία και καινοτομεί συνεχώς με νέες δραστηριότητες και προϊόντα. Με βασικό μότο “Είμαστε υπερήφανοι που είμαστε επαγγελματίες στον χώρο της ομορφιάς!!”.

Εκπαιδευτικό Προσωπικό

Χαρά Λιτσαρδάκη

Χαρά Λιτσαρδάκη

Πτυχιούχος κομμωτικής με διετή εκπαίδευση, απόφοιτη με άριστη επίδοση και πλήρη υποτροφία, 25ετή ενεργό δράση σε καταξιωμένα κομμωτήρια. Από το 2010 έως σήμερα εργάζεται ως Εκπαιδευτικός στον τομέα της κομμωτικής βραβευμένη με τιμητικό βραβείο απο την Hairprof για την συνεισφορά της, και ως τεχνικός σύμβουλος με εξειδίκευση ως colorist για βαφές Hair Colorist. Κάθε χρόνο συμμετέχει σε εξειδικευμένα σεμινάρια επιμόρφωσης τόσο ενδοχώρια όσο και στο εξωτερικό (Wella, CDC, Compagnia Del Colore, KIS), εκπροσωπεί την Εταιρεία Ξένου Άννα σε εκθέσεις (BEAUTY, HAIRPROF), επιδείξεις και εκδηλώσεις.

Βασιλική Πλαταρά

Βασιλική Πλαταρά

Beauty Trainer με πάνω από 20 χρονιά εμπειρίας. Στον χώρο της ομορφιάς ξεκίνησε ως Nail technician, pedologist με συνεχόμενες εκπαιδεύσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό. Τα στοιχεία που την χαρακτηρίζουν είναι η εργατικότητα, η αγάπη για μάθηση, γνώση, εξέλιξη. Στο πέρασμα των χρόνων έχει συμμετάσχει σε πολλά σεμινάρια ώστε να εξελίσσεται και να ακολουθεί το σήμερα. Πιστοποιήσεις που κατέχει είναι: Lash Technical, Mapping Brow, PMU. Έχει συνεργαστεί με Nail saloon, Hair saloon, Spa, Ινστιτούτα αισθητικής, Δερματολογικά κέντρα ,στον χώρο της διδασκαλίας είναι για πολλά έτη, έχει συνεργαστεί με ένα από τα μεγαλύτερα ΙΙΕΚ της Ελλάδας και συνεχίζει μαζί μας στο ΙΙΕΚ ΑΝΝΑ ΞΕΝΟΥ. Οι εκπαιδεύσεις της μέχρι και σήμερα: Europe, Australia, UAE. Το όραμα της συνοψίζεται σε δυο πυλώνες – όσο εκπαιδεύεσαι εξελίσσεσαι, αποκτάς σιγουριά και αυτοπεποίθηση- όταν αγαπάς αυτό που κάνεις θα φθάσεις όσο ψηλά έχεις ονειρευτεί.

Κω/να Μαρλαγκούτσου

Κω/να Μαρλαγκούτσου

Πτυχιούχος Αισθητικός άκρων και Ονυχοπλαστικής (1998). Με 25ετη δράση σε καταξιωμένα κέντρα αισθητικής άκρων και με ιδιόκτητο κέντρο αισθητικής άκρων. Διαθέτει εξειδίκευση στο Nail Art και γνώσεις των Βασικών Αρχών Ποδολογίας. Πιστεύει πως οι επόμενες Beauty Makers της αισθητικής θα πρέπει να διακρίνονται για το πάθος και την αγάπη τους για την δουλειά, να διαθέτουν μέθοδο και υπομονή. Από το 2008 εργάζεται με αυτόν τον σκοπό, ως εκπαιδευτικός στο Ι.Ι.Ε.Κ / ΚΔΒΜ «ΑΝΝΑ ΞΕΝΟΥ», με συνεχή επιμόρφωση σε εξειδικευμένα σεμινάρια τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό (ef exclusion, nail center, creative). Όλα αυτά τα χρόνια συμμετέχει με την εταιρεία «ΑΝΝΑ ΞΕΝΟΥ» σε εκθέσεις BEAUTY και HAIR PROFF καθώς και σε όλα τα event επίδειξης της εταιρείας, κατέχοντας τα πιστοποιητικά “EF Exclusive Acrylic Art Color & Design Technician”, “EF Exclusive Gel Art Color & Design”, “EF Exclusive Gel Technician”, “EF Exclusive Acrylic Nail Technician”.

Γιούλη Τσοχατζίδη

Γιούλη Τσοχατζίδη

Απόφοιτος του ΙΙΕΚ Ν.Αυγερινοπούλου(1998) και πτυχιούχος του τμήματος Αισθητικής και κοσμητολογίας του ΑΤΕΙ Αθηνών(2008). Με πολυετή εμπειρία στον χώρο της αισθητικής, έχει εργαστεί σε πολυδύναμα κέντρα όπως Πρίνου, Beauty and Diet κ.α.Ως Make up Artist expert έχει συμμετάσχει σε τηλεοπτικές και κινηματογραφικές παραγωγές (Σε είδα-ΑLPHA, Λένη-MEGA, Τανγκό των Χριστουγέννων κ.α.). Επίσης έχει συνεργαστεί με εταιρίες παραγωγής για TVCommercials (Cosmote, Vodafone, Nivea, Adidas κ.α.) καθώς και για επιδείξεις μόδας, συνέδρια TedX Athens, φωτογραφίσεις. Απο το 2019 έως και σήμερα εργάζεται ως εκπαιδευτικός Μake up Art και Αισθητικής προσώπου και σώματος.