fbpx
xenou

Company owner της εταιρείας “ΑΝΝΑ ΞΕΝΟΥ” και διευθύντρια του ΚΔΒΜ/ΙΙΕΚ “ΑΝΝΑ ΞΕΝΟΥ”, η Άννα Ξένου δραστηριοποιείται στον χώρο της ομορφιάς εδώ και 24 χρόνια.

Απόφοιτος του Πάντειου Πανεπιστημίου, συνέχισε τις σπουδές της στην Αισθητική Άκρων και την Κομμωτική Τέχνη. Απέκτησε ευρωπαϊκές πιστοποιήσεις στους ίδιους τομείς από καταξιωμένα εκπαιδευτικά κέντρα όπως KISS, EF Academy, CDC και Purles και έχει παρακολουθήσει επιτυχώς σεμινάρια εξειδικευμένης επιμόρφωσης σε Marketing και Business Management (Marketing μικρομεσαίων επιχειρήσεων, Spa Management, Business Management: Strategic Management, Το κτίσιμο του Brand βήμα προς βήμα κ. ά.).

Στο ενεργητικό της περιλαμβάνονται συμμετοχές σε εκθέσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό όπου έχει λάβει τιμητικές διακρίσεις (Beauty Greece, Hairprof awards κ. ά.).

Σταθμός στην πορεία της είναι η νέα δική της σειρά με brand name “Jasore” που ξεκινάει με προϊόντα κομμωτηρίου και στην συνέχεια εμπλουτίζεται με προϊόντα για τα νύχια. Μία επίσης σημαντική κατάκτηση στην καριέρα της είναι η ανάδειξη του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης “ΑΝΝΑ ΞΕΝΟΥ” σε Ι.Ι.Ε.Κ. το 2020, που βραβεύεται μέσα σε μόλις 3 χρόνια ως η σχολή “Best public reviews”.

Στις δύο δεκαετίες σκληρής εργασίας και συνεχούς εκπαίδευσης η εταιρεία της “ΑΝΝΑ ΞΕΝΟΥ” γίνεται αντιπρόσωπος για 16 εταιρείες (LABOR PRO, EF eurofashion, KISS, WICTOR, COMPAGNIA DEL COLORE, JASORE, GORDON, OLIVE TREE, TAKAI, UPGRADE, ELLA+MILLA, RICKI PARODI, CLD, PURLES, ACCA KAPPA, CALLIVEN).

Moto της όλα αυτά τα χρόνια “H προσπάθεια του να γινόμαστε καλύτεροι, μας φέρνει πιο κοντά στην ευτυχία”.

anna cv photo site 2

 

 • 1976: Ιδρύεται από τον Ιωάννη Ξένο, η εταιρεία “ΞΕΝΟΣ” με καταστήματα μεταπώλησης επώνυμων προϊόντων, μηχανημάτων και επίπλων κομμωτηρίου.
 • 2003: Ιδρύεται από την κόρη του, Άννα Ξένου η εταιρεία “ΑΝΝΑ ΞΕΝΟΥ”.
 • 2005: Η εταιρεία “ΑΝΝΑ ΞΕΝΟΥ” γίνεται αντιπρόσωπος της καταξιωμένης ευρωπαϊκής Εταιρείας και Ακαδημίας EF – Eurofashion exclusive.
 • Την ίδια χρονιά μπαίνει δυναμικά στον τομέα της εκπαίδευσης, ανοίγοντας σχολή Αισθητικής Άκρων και Μake-up Art και στην συνέχεια Κομμωτικής Τέχνης και Αισθητικής Προσώπου.
 • 2010: Η εταιρεία αποκτά την αντιπροσωπεία Compagnia del Colore και εντάσσει τα προϊόντα της στην εκπαίδευση των μαθητών στα τμήματα Κομμωτικής.
 • 2016: Ο εταιρικός χαρακτήρας της επιχείρησης δυναμώνει με brands του εξωτερικού και ελληνικά, οι υπηρεσίες στην εκπαίδευση αυξάνονται και η σχολή “ΑΝΝΑ ΞΕΝΟΥ” πιστοποιείται πλέον ως ΚΔΒΜ, πληρώντας όλες τις προϋποθέσεις εκπαιδευτικού προσωπικού, εκπαιδευτικής ύλης, εξοπλισμού και εγκαταστάσεων.
 • Δεύτερος σταθμός για το 2016, θα είναι η νέα σειρά με brand name “Jasore” που εγκαινιάζει η εταιρεία και που ξεκινάει με προϊόντα κομμωτηρίου. Στην συνέχεια εμπλουτίζεται με προϊόντα για τα νύχια και διευρύνει ολοένα περισσότερο την γκάμα της.
 • Μέχρι το 2017 η εταιρεία ξεκινά την συνεργασία της με την CLD extension lashes και προσθέτει στο εκπαιδευτικό της πρόγραμμα νέες ενότητες που αξιοποιούν τα προϊόντα της (extension lashes, brow lamination κ.ά.). Το τελευταίο απόκτημα της “ΑΝΝΑ ΞΕΝΟΥ” είναι η εταιρεία Purles που απευθύνεται αποκλειστικά σε αισθητικούς.
 • 2017: Δημιουργείται ένα νέο δίκτυο πωλήσεων στην επαρχία, με brands που εισάγει και αντιπροσωπεύει η εταιρεία “ΑΝΝΑ ΞΕΝΟΥ” στην ελληνική αγορά όπως Jasore, Compagnia del Colore (CDC), TAKAI, Acca Kappa, Caliven, Labor Pro, GORDON, Ricki Parodi, KIS, EF exclusive, Ella Milla, WICTOR, CLD, Purles, Caliven, Tecniwork.
 • 2021: Η σχολή πιστοποιείται ως Ι.Ι.Ε.Κ. με νέα αναβαθμισμένα πρότυπα διδασκαλίας, παράλληλα με την λειτουργία της ως ΚΔΒΜ.
 • 2023: Η σχολή κερδίζει χρυσή βράβευση ως η σχολή με τις καλύτερες κριτικές.

Μια εταιρεία που συνεχώς εξελίσσεται, μεγαλώνει την “οικογένειά” της, προσφέρει δωρεάν σεμινάρια σε επαγγελματίες, κάλυψη από τεχνικό τμήμα και επισκευές εργαλείων (service) καθώς και διανομή στον χώρο σας! Η πολυετής πείρα μας στον χώρο και η συνεχής εκπαίδευση του προσωπικού, μας δίνει το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα εδώ και δεκαετίες και μας κάνει να πορευόμαστε σταθερά στην κορυφή με βασικό μότο
“Είμαστε υπερήφανοι που είμαστε επαγγελματίες στον χώρο της ομορφιάς!!”.

Εκπαιδευτικό Προσωπικό

karampoukouki

Νατάσσα Κραμποκούκη

karampoukouki

Νατάσσα Κραμποκούκη

Απόφοιτη του ΙΕΚ ΞΥΝΗ (2009) στο τμήμα “Professional Make-up Artist”, με πολυετή εμπειρία στο χώρο του μακιγιάζ, ως Make-up Artist σε συνεργασία με πολυάριθμα κέντρα αισθητικής, γνωστά κομμωτήρια και σαλόνια ομορφιάς ως εξωτερική συνεργάτης. Τα συνεχόμενα μετεκπαιδευτικά σεμινάρια σε εσωτερικό και εξωτερικό (Μολδαβία) από το 2021 την κατοχύρωσαν ως Lash EXPERT και Lash TRAINER στην εκπαίδευση. Γνωρίζει όλες τις τεχνικές βλεφαρίδας (lash technics) και φρυδιών (brow technics) και με συνεχή εξέλιξη μέσα από σεμινάρια και masterclass σε Ελλάδα και εξωτερικό από καταξιωμένους επαγγελματίες (Smirnova, Marouga,…) δε σταματάει να εξελίσσεται σε ένα επάγγελμα που αγαπάει πολύ. Στόχος της είναι να μεταδώσει όλα αυτά που τόσα χρόνια έχει μάθει, με τον καλύτερο τρόπο, έτσι ώστε οι σπουδαστές μας να μάθουν και να αγαπήσουν με τον ίδιο τρόπο το επάγγελμα αυτό. Title: Beauty expert, Professional Make up Artist - Lash & Brow Expert – Lash & Brow Trainer Education: lash lift training, Eyelash extension course One by One technique,Eyelash extension course Volume technique, Eyelash extension course 3D Volume technique, Advanced technique Mega Volume of eyelash extension, Advanced technique Russian volume of eyelash extension, Special effect Kardashian, Cat eye effect,… Professional Εyebrow Tinting, Eyebrow Mapping, Brow Lamination Τechnique, Brow Henna

ΞΑΝΘΗ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Ξανθή Αντωνίου

ΞΑΝΘΗ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Ξανθή Αντωνίου

Ονομάζομαι Αντωνίου Ξανθή και εργάζομαι 20 χρόνια στον χώρο της Κομμωτικής. Η καριέρα μου ξεκίνησε στα Dino and Gino, όπου ξεκινά ως βοηθός και κατέληξα τεχνίτης αφού η εργασία μου διήρκησε 6μιση χρόνια. Στη συνέχεια για 6 μήνες ζούσα στην Αμερική και ασχολήθηκα με φωτογραφίσεις και μόδα. Γύρισα Ελλάδα και εργάστηκα στα team George για 6 χρόνια. Ύστερα, μπήκα στην ομάδα του Θ-salon για 5 χρόνια. Μετέπειτα ασχολήθηκα με μεγάλες φωτογραφίσεις και συνεργαζόμουν για 1 χρόνο με μεγάλα περιοδικά της Ελλάδας. Τέλος, είμαι πολύ χαρούμενη και ευγνώμων που κατάφερα και άνοιξα το δικό μου κατάστημα με όνομα Hair up- Level up your hairstyle και βρισκόμαστε επι της Λεωφόρο Ιασωνίδου στο Ελληνικό. Τα τελευταία χρόνια συνεργάζομαι με τα ΙΙΕΚ/ΚΔΒΜ ΞΕΝΟΥ ΑΝΝΑ ως εκπαιδευτικός στα HAIR EXTENSION με σκοπό να μεταφέρω τις γνώσεις μου στους νέους επαγγελματίες του χώρου.

ΡΙΑ ΛΑΝΑΡΗ modified (1)

Ελευθερία Λάναρη

ΡΙΑ ΛΑΝΑΡΗ modified (1)

Ελευθερία Λάναρη

Είμαι επαγγελματίας ενεργή κομμώτρια στο χώρο της ομορφιάς, απόφοιτη πριν 24 χρόνια από την σχολή ΑΜΑΡΑΝΤΟΣ. Η αγάπη μου για τον χώρο της ομορφιάς, είναι το κίνητρό μου για να εξελίσσομαι και να γίνομαι κάθε μέρα καλύτερη. Ούτως η άλλος ο χώρος της ομορφιάς είναι ένας κλάδος που συνεχώς εξελίσσεται με νέες τεχνικές. Έτσι έχω παρακολουθήσει πολλά μετεκπαιδευτικά σεμινάρια σε Ελλάδα και εξωτερικό από παγκοσμίως γνωστές εταιρίες και αξιόλογους μέντορες του χώρου της Κομμωτικής. Όπως σεμινάρια της Wella, L’oreal, Idola στην Κέρκυρα ως βασική συντονίστρια, σεμινάρια Wedding Hair στο Λονδίνο, σεμινάρια στην Ιταλία για Image Maker/Styling και πολλά σεμινάρια στην σχολή ΚΔΒΜ/ΙΙΕΚ ΞΕΝΟΥ ΑΝΝΑ με επαγγελματίες τεχνικούς Hair Colorist από το εξωτερικό στις εταιρίες Compagnia Del Colore, KIS hair care και Upgrade. Η αρχή της καριέρας μου με βρήκε να συνεργάζομαι με τον Τάκη Βασιλείου, έναν καταξιωμένο επαγγελματία του χώρου, για 6 χρόνια. Εκεί επιμελήθηκα το hair styling σε ξένες επιδήξεις μόδας – πασαρέλες – και ανέλαβα διάσημους καλλιτέχνες και τραγουδίστριες. Στην συνέχεια της επαγγελματικής μου πορείας ήρθε το Κομμωτήριο “Jo” στην πλατεία Βικτωρίας ως Expert Stylist. Και την επαγγελματική μου καριέρα στη συνέχεια εμπλούτισαν κι άλλες αξιόλογες συνεργασίες σε γνωστά Κομμωτήρια. Η αγάπη μου για την Κομμωτική όμως δεν σταμάτησε εκεί… Η ανάγκη μου να μεταδώσω όλες τις γνώσεις και τις εμπειρίες μου, με έφερε στην υπέροχη συνεργασία με την σχολή ομορφιάς ΚΔΒΜ/IIEK ΞΕΝΟΥ ΑΝΝΑ στην Άνω Γλυφάδα, τα τελευταία χρόνια ως εκπαιδευτικός και ελπίζω αυτό το όμορφο ταξίδι να το μοιραστώ μαζί σας! Μπορείς κι εσύ να γίνεις ο επόμενος BEAUTY MAKER!!

ΤΡΙΧΑΚΗΣ cropped

Γιάννης Τριχάκης

ΤΡΙΧΑΚΗΣ cropped

Γιάννης Τριχάκης

Από το 2000-2002 φοίτησα στην σχολή κομμωτικής Νίκη Λάκκα στην Αθήνα. Συνέχισα την πορεία μου εμπλουτίζοντας τις γνώσεις μου και αποκτώντας εκπαιδευτική εμπειρία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό: λαμβάνοντας δίπλωμα εκπαίδευσης στη σχολή Toni & Guy (London), σεμινάριο στη Βαρκελώνη – παρουσίαση προϊόντων ΙΝΟΑ, L’ OREAL, σεμινάρια (κουπ, χρώμα, κούρεμα – styling) από την εταιρεία L’ oreal κ.α. Συνέχισα με ζήλο και αγάπη για την Κομμωτική Τέχνη όπου και εργάστηκα λαμβάνοντας 20ετη εκπαιδευτική εμπειρία σε όλες τις τεχνικές της κομμωτικής, από το 2001 ως και σήμερα σε γνωστά κομμωτήρια στα βόρεια και νότια προάστια της Αττικής. Εξειδικεύομαι και εφαρμόζω με μεγάλη επιτυχία την τεχνική Old Barber School. Ο θεμελιώδης σκοπός μου είναι η συνεχής εξέλιξη των δεξιοτήτων αλλά και οι υψηλοί στόχοι, διευρύνοντας έτσι τα όρια της δημιουργικότητας. Στο πλαίσιο αυτό είχα την χαρά να συνεργαστώ με την πολυετή καταξιωμένη σχολή ομορφιάς ΚΔΒΜ/IIEK ΞΕΝΟΥ ΑΝΝΑ στην Άνω Γλυφάδα. Σας περιμένω να χτίσουμε μαζί γερά θεμέλια για ένα λαμπρό επαγγελματικό μέλλον!

Χαρά Λιτσαρδάκη

Χαρά Λιτσαρδάκη

Χαρά Λιτσαρδάκη

Χαρά Λιτσαρδάκη

Πτυχιούχος κομμωτικής με διετή εκπαίδευση, απόφοιτη με άριστη επίδοση και πλήρη υποτροφία, 25ετή ενεργό δράση σε καταξιωμένα κομμωτήρια. Από το 2010 έως σήμερα εργάζεται ως Εκπαιδευτικός στον τομέα της κομμωτικής βραβευμένη με τιμητικό βραβείο απο την Hairprof για την συνεισφορά της, και ως τεχνικός σύμβουλος με εξειδίκευση ως colorist για βαφές Hair Colorist. Κάθε χρόνο συμμετέχει σε εξειδικευμένα σεμινάρια επιμόρφωσης τόσο ενδοχώρια όσο και στο εξωτερικό (Wella, CDC, Compagnia Del Colore, KIS), εκπροσωπεί την Εταιρεία Ξένου Άννα σε εκθέσεις (BEAUTY, HAIRPROF), επιδείξεις και εκδηλώσεις.

Κω/να Μαρλαγκούτσου

Κων/να Μαρλαγκούτσου

Κω/να Μαρλαγκούτσου

Κων/να Μαρλαγκούτσου

Πτυχιούχος Αισθητικός άκρων και Ονυχοπλαστικής (1998). Με 25ετη δράση σε καταξιωμένα κέντρα αισθητικής άκρων και με ιδιόκτητο κέντρο αισθητικής άκρων. Διαθέτει εξειδίκευση στο Nail Art και γνώσεις των Βασικών Αρχών Ποδολογίας. Πιστεύει πως οι επόμενες Beauty Makers της αισθητικής θα πρέπει να διακρίνονται για το πάθος και την αγάπη τους για την δουλειά, να διαθέτουν μέθοδο και υπομονή. Από το 2008 εργάζεται με αυτόν τον σκοπό, ως εκπαιδευτικός στο Ι.Ι.Ε.Κ / ΚΔΒΜ «ΑΝΝΑ ΞΕΝΟΥ», με συνεχή επιμόρφωση σε εξειδικευμένα σεμινάρια τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό (ef exclusion, nail center, creative). Όλα αυτά τα χρόνια συμμετέχει με την εταιρεία «ΑΝΝΑ ΞΕΝΟΥ» σε εκθέσεις BEAUTY και HAIR PROFF καθώς και σε όλα τα event επίδειξης της εταιρείας, κατέχοντας τα πιστοποιητικά “EF Exclusive Acrylic Art Color & Design Technician”, “EF Exclusive Gel Art Color & Design”, “EF Exclusive Gel Technician”, “EF Exclusive Acrylic Nail Technician”.

Γιούλη Τσοχατζίδη

Γιούλη Τσοχατζίδη

Γιούλη Τσοχατζίδη

Γιούλη Τσοχατζίδη

Απόφοιτος του ΙΙΕΚ Ν.Αυγερινοπούλου (1998) και πτυχιούχος του τμήματος Αισθητικής και κοσμητολογίας του ΑΤΕΙ Αθηνών(2008). Με πολυετή εμπειρία στον χώρο της αισθητικής, έχει εργαστεί σε πολυδύναμα κέντρα όπως Πρίνου, Beauty and Diet κ.α.Ως Make up Artist expert έχει συμμετάσχει σε τηλεοπτικές και κινηματογραφικές παραγωγές (Σε είδα-ΑLPHA, Λένη-MEGA, Τανγκό των Χριστουγέννων κ.α.). Επίσης έχει συνεργαστεί με εταιρίες παραγωγής για TVCommercials (Cosmote, Vodafone, Nivea, Adidas κ.α.) καθώς και για επιδείξεις μόδας, συνέδρια TedX Athens, φωτογραφίσεις. Από το 2019 έως και σήμερα εργάζεται ως εκπαιδευτικός Μake up Art και Αισθητικής προσώπου και σώματος.